Népzene szekció

A Fonó Budai Zeneház együttműködésével megvalósuló NÉPZENE SZEKCIÓBA hegedűsök, brácsások, bőgősök és énekesek jelentkezését várjuk. A résztvevők délelőtti és délutáni vonós kamarazenei valamint csoportos népi ének oktatáson vehetnek részt. A hét során kiváló zenepedagógusok segítségével szerezhetnek tapasztalatot a kamarazenében, kóstolhatnak bele az ádámosi és a felcsíki zene sajátosságaiba, alapvető néprajzi ismeretekkel gazdagodhatnak. A tábor ideje alatt esti táncházak alkalmával gyakorlatot szerezhetnek a táncházi muzsikálásban is.

A szekciót vezeti: Kubinyi Júlia, Fonó Budai Zeneház

Népi ének oktatás:

Életkor: 9-17 év
Tananyag: Vízmelléki, bakonyi, felcsíki dallamok
Előképzettség: nem szükséges
Szükséges felszerelés: íróeszköz, füzet
A csoport tervezett létszáma: 6-15 fő

Oktató:   Kubinyi Júlia a Népművészet Ifjú Mestere, Junior Prima díjas népdalénekes

 

Hangszeres oktatás

Életkor: 10-17 év
Tananyag: Ádámosi és felcsíki népzene
Előképzettség:
– Hegedűsöknél biztos hegedűjáték első fekvésben
– Brácsásoknál dúr akkordok, dűvő és esztam vonások ismerete háromhúros brácsán
– Bőgősöknél nem szükséges előképzettség
Szükséges felszerelés: Saját hangszer
A csoport tervezett létszáma: 6-15 fő

Oktatók

Horváth Attila – az Óbudai Népzenei Iskola és a Budapesti Ward Mária Zeneművészeti Gimnázium hegedűtanára, Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett zenepedagógus. Hangszerei: hegedű, brácsa, ütőgardon, koboz

Horváth Balázs – a Bajkó és a Naszály zenekarok tagja, a VII. Kecskeméti Prímásverseny győztese. Hangszerei: hegedű, brácsa, bőgő, harmonika

Oktatók

 

Kubinyi Júlia
Horváth Balázs
Horváth Attila

A tábor díja

 

 

54.900.- Ft/gyerek, amely tartalmazza a szállást, napi négyszeri étkezést és a foglalkozásokon, programokon való részvételt.

Kedvezmények
Páros kedvezmény (2 vagy több fő együttes jelentkezésénél): 5%
Nagycsaládos kedvezmény: 7%

 

jelentkezési határidő: 2020. július 31.

 

Az ottalvós ár tartalmazza: szombattól 7 éjszaka szállás telepített sátorban vagy magánházaknál pedagógusi felügyelettel, napi négyszeri étkezést (reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora), vasárnaptól részvételt a szakmai foglalkozásokon és a közös programokon.
A tábor szombaton zárul, ekkor a fesztivál keretében a gyerekek bemutatják a héten tanultakat, a pontos időpontot később határozzuk meg. Ezen a napon még biztosítunk ebédet a gyerekeknek.

 

 

 

 

 

 

27.900,- Ft/gyerek, amely tartalmazza a szállást, napi háromszori étkezést és a foglalkozásokon, programokon való részvételt.

Kedvezmények
Páros kedvezmény (2 vagy több fő együttes jelentkezésénél): 5%
Nagycsaládos kedvezmény: 7%

 

jelentkezési határidő: 2020. július 31.

 

A napközis ár tartalmazza: vasárnaptól kezdődően részvétel a szakmai programokon és a foglalkozásokon, napi háromszori étkezést (ebéd, uzsonna, vacsora). A táborba 8:30-tól lehet hozni a gyerekeket, a foglalkozások 9:30-kor kezdődnek, legkorábban 16 órakor lehet elvinni. A közös vacsora időpontja 19:00, ezt követően 21:00-ig szintén lesz közös program a gyerekeknek. A teljes napra pedagógusi felügyeletet biztosítunk. Az ottalvós táborlakók 21:00-kor vonulnak el a szálláshelyre, ez a legkésőbbi időpont, amikor a napköziseknek haza kell indulni.
A tábor szombaton zárul, ekkor a fesztivál keretében a gyerekek bemutatják a héten tanultakat, a pontos időpontot később határozzuk meg. Ezen a napon ebédet még kapnak a gyerekek.

Szeretettel várjuk a gyerekek szombaton (június 20.) délután a falu sétára és az ismerkedős játékokra, a pontos időpontot a tábor előtti héten fogjuk jelezni.

 

 

 

 

 

Jelentkezés abban az esetben válik véglegessé, ha az űrlap kitöltése után 10 000 Ft előleget 5 munkanapon belül átutalja nekünk.

A jelentkezéseknél a befizetés sorrendje számít, nem a jelentkezéseké.

A fennmaradó összeget augusztus 10-ig kérjük átutalni, erről külön értesítést nem küldünk.

Amennyiben a vírus helyzet nem teszi lehetővé a tábor megtartását, a részvételi díjat/előleget visszautaljuk.

Befizetés után lemondásra csak úgy van lehetőség, ha tudomásul veszi, hogy a 10 000 Ft-ot nem térítjük vissza.

 

Befizetés

Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet

Számlavezető bank: Takarék Bank

Számlaszám: 73200017-11202756

Megjegyzés rovatva kérjük feltüntetni a gyermek nevét és szekció megnevezését.

 

A táborra való jelentkezéssel elfogadja a Kapolcska Tábor Házirendjét, amely a http://kapolcska.hu/hazirend/ weboldalon megtalálható.