Mesés falu!

idén is lesz KAPOLCSKA Tábor és Kisfesztivál!

 

A veszélyhelyzet kihirdetése miatt a szervezők a június közepére tervezett 4. összművészeti KAPOLCSKA Tábort és Kisfesztivált augusztus 22 és 29. között rendezik meg Kapolcson. Márta István, a Program megálmodója és igazgatója elmondta, bíznak abban, hogy augusztusra már normalizálódik a helyzet és nagy igény lesz az olyan közösségi eseményekre, amelyek a gyerekeknek és a családoknak adnak különleges élményt vidéki és természeti környezetben.

A bezártság utáni és az iskola előtti napok különösen fontosak lesznek a gyermekek életében, ezért a márciusban leállított bejelentkezéseket újra megnyitják a szervezők a kapolcska.hu weboldalon. A tábor ideje alatt az amúgy is alapos egészségbiztonsági és higiénés szabályokon tovább szigorítanak, hogy minden akkor aktuális előírásnak megfeleljen a Program, hogy a gyerekek és a közönség a lehető legnagyobb biztonságban legyenek!

A 9-17 éves fiatalok részvételére tervezett 150 fős táborban több szekció működik majd olyan neves művész pedagógusok vezetésével, mint Szirtes Edina Mókus, Kubinyi Júlia, vagy a Talamba Ütősegyüttes. A komoly- és népzenei foglalkozások mellett lesz néptánc, mesemondó műhely, kézművesség, fotó- videó műhely, kreatív írás, jazz improvizációs szekció is.

A szervezők a kismamáknak is szeretnének helyet biztosítani programokkal és a szekciókban való aktív részvétellel egy különleges „kismama szekció” keretében.

A KAPOLCSKA Kisfesztivál rendhagyó módon nem a hétvégén kerül megrendezésre, hanem a Tábor ideje alatt hétfő, kedd, szerda, csütörtök esténként. A mesés falu mesés zenei, színházi és kiállítási programokat kínál majd.

A KAPOLCSKA Tábor és Kisfesztivál után, a második hétvégén a Bondoró Utcaszínház Fesztiválé a főszerep, mely idén augusztus 28-30. között kerül megrendezésre.

Az összefogás jó példájaként a Bondoróban az utcaszínházi műfajok mellett több olyan „kapolcskás” elem is lesz, mint például a gyerekek elkészült produkcióinak bemutatása, illetve a művésztanárok fellépése.

A KAPOLCSKA Tábor lakói és szülei díjmentesen vehetnek részt a hétvégi Bondoró Fesztiválon.

 

Kiváncsi vagy milyen pillanatokat éltek át a 2019-es Kapolcskázó fiatalok?
Akkor ezt sasold:

TÁBOR – 2020

A minden elemében a gyerekeknek szóló nyolc nap 2020-ban immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre.  A Kapolcska Program új időpontban, augusztus 22-én kezdődik egy hatnapos tehetségkutató- és fejlesztő táborral, ahol közel 150 iskolás korú fiatal kap „összkulturális” oktatást zenei, színházi, népzenei/ néptánc, kézműves szekcióban. A csoportokat olyan elismert művészek, ill. intézmények vezetik, mint például Szirtes Edina Mókus hegedűművész, vagy a Hagyományok Háza munkatársai. A táborban – a település és környékének megismerése mellett – közös „alkotások” létrehozására is lehetőség lesz a kreativitás és a hagyományos „kapolcs érzés” jegyében. Az esti közösségi együttlétek és táncházak a közönség számára is nyitottak lesznek.