KAPOLCS

Kapolcs 394 lelkes – lelkes – falu a Bakonyalján, a Káli medence szélén

„Egyedi arccal” rendelkező csodás emberi/táji környezet

Eger patak, kőhidak, kovácsműhely, malom – barátságos emberek, jó levegő

Kapolcska Program gyerekeknek  és családoknak júniusban

Több, mint 30 esztendeje fedeztük fel feleségemmel – Szurdi Éva keramikussal – Kapolcsot és környékét, ahol később létrehoztam a Művészetek Völgyét. (kapolcsiegylet.hu) Magyarország legnagyobb fesztiválját több, mint 20 évig vezettem és részben ennek a tapasztalataiból, részben a 11 éves Janka unokánktól vezérelve alapítottam meg a Kapolcska Programot, amely összművészeti tábor és kisfesztivál , egyben minőségi pihenés és szórakozás is.

A rendhagyó Kapolcska Program középpontjában a 9-15 éves fiatalok, ill. a család állnak.

Célkitűzése a tehetségkutatás, tehetségnevelés, készségfejlesztés és a családi egység erősítése egy különleges edukációs program (tábor) keretén belül és a minőségi szórakoztatás segítségével (kisfesztivál).

A tábor bentlakásos rendszerű (házakban és/vagy sátrakban), napi 4 étkezéssel, állandó pedagógus felügyelettel.

A Kapolcska Program akkreditált tagja a Nemzeti Tehetségpontnak és a 2018 Nemzeti Kulturális Örökség Európai Évének.

Márta István zeneszerző
Kapolcska Program vezető

KAPOLCSKA PROGRAM

Tehetségkutató, -fejlesztő tábor és családi fesztivál – Kapolcson, Monostorapátiban és Taliándörögdön

TÁBOR

Célunk a tehetségkutatás, tehetségnevelés, készségfejlesztés  és a családi egység erősítése Magyarország egy különleges adottságokkal és múlttal rendelkező településén hiteles, szakmailag kimagaslóan teljesítő – és lelkes! – tanárokkal, vezetőkkel.  A minőségre épülő  értékrend közvetítése a szabadságra, a játékosságra és a gyerekek/felnőttek kreativitásra épít.  A művészet, a tudomány mellett a kulturális esélyegyenlőség és a fiatalok társadalmi integrációja is fontos eleme a Kapolcska Programnak. A Táborban – terveink szerint – 13 szekcióban közel 120 fiatal vesz részt, 30 pedagógus vezetésével. A szekciók közötti szinergia kihasználásának lehetőségeivel  közös fesztivál-alkotások, produktumok  létrehozására is sor kerül.

Nyitott szekciók

Zárt szekciók

FESZTIVÁL

A kisfesztiválon 17 nyitott- és zárt helyszínen, 55 kulturális- és ökoprogram lesz.

Helyszínek:

Kapolcs: Malomsziget-Kapolcska Színpad, Gástya Amfiteátrum, Molnárház/Falumalom, Apró Színpad, Csigaház, Kovácsműhely-és Lakóház, Faluház, Zsóka Porta, Manó Udvar, Kapolcsi Fazekas és Kerámia Műhely, Katolikus Templom, Óvoda épület és udvar, Kapolcsi Közös Piac, magán porták

 

 

A fesztivál részletes programját itt találod.