Magyar Népmese – Mesemondó szekció

A szekció célja a magyar népmesék és az élőszavas mesemondás megismertetése, meglévő tudás fejlesztése. A szóbeli mesemondás közösségi kapcsolatokon alapul, a mesét hallgatók aktívan részt vesznek, beleszólnak a mesemondásba, míg a tábor második felére maguk is akár részben, akár teljesen átveszik a mesemondó szerepét. A tábor alatt a résztvevők gyakorló mesemondóktól tanulhatják meg a népmesei nyelvezetet, erkölcsi tanításokat, alkalmazott formulákat, amelyek mind elősegítik a kreativitás és a szókincs fejlődését.

A mesemondást népi játék, néptánc, népdalok és kézműves foglalkozások teszik színesebbé, hiszen a népi kultúrának ezek is szerves részei.

Szekció vezető

Pintér Zsolt

Vendégtanárok

Kovács Marianna
Mesemondó, a Meseszó Egyesület elnöke

Illyés-Ser Gergely
Mesemondó, Népi játszóház vezető

Kántor Szilvia
Népi játszóház vezető

Feltétel: nincs

Életkor: 8-16 év.

A csoport tervezett létszáma: 12 fő.

Helyszín: Kapolcs

A tábor díja:

 

 

54.900.- Ft/gyerek, amely tartalmazza a szállást, napi négyszeri étkezést és a foglalkozásokon, programokon való részvételt.

Kedvezmények
Páros kedvezmény (2 vagy több fő együttes jelentkezésénél): 5%
Nagycsaládos kedvezmény: 7%

jelentkezési határidő: 2020. július 31.

Az ottalvós ár tartalmazza: szombattól 7 éjszaka szállás telepített sátorban vagy magánházaknál pedagógusi felügyelettel, napi négyszeri étkezést (reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora), vasárnaptól részvételt a szakmai foglalkozásokon és a közös programokon.
A tábor szombaton zárul, ekkor a fesztivál keretében a gyerekek bemutatják a héten tanultakat, a pontos időpontot később határozzuk meg. Ezen a napon ebédet még biztosítunk a gyerekeknek.

 

 

27.900,- Ft/gyerek, amely tartalmazza a szállást, napi négyszeri étkezést és a foglalkozásokon, programokon való részvételt.

Kedvezmények
Páros kedvezmény (2 vagy több fő együttes jelentkezésénél): 5%
Nagycsaládos kedvezmény: 7%

jelentkezési határidő: 2020. július 31.

A napközis ár tartalmazza: vasárnaptól kezdődően részvétel a szakmai programokon és a foglalkozásokon, napi háromszori étkezést (ebéd, uzsonna, vacsora). A táborba 8:30-tól lehet hozni a gyerekeket, a foglalkozások 9:30-kor kezdődnek, legkorábban 16 órakor lehet elvinni. A közös vacsora időpontja 19:00, ezt követően 21:00-ig szintén lesz közös program a gyerekeknek. A teljes napra pedagógusi felügyeletet biztosítunk. Az ottalvós táborlakók 21:00-kor vonulnak el a szálláshelyre, ez a legkésőbbi időpont, amikor a napköziseknek haza kell indulni.
A tábor szombaton zárul, ekkor a fesztivál keretében a gyerekek bemutatják a héten tanultakat, a pontos időpontot később határozzuk meg. Ezen a napon ebédet még kapnak a gyerekek.

 

 

Jelentkezés abban az esetben válik véglegessé, ha az űrlap kitöltése után 10 000 Ft előleget 5 munkanapon belül átutalja nekünk.

A jelentkezéseknél a befizetés sorrendjen számít, nem a jelentkezéseké.

A fennmaradó összeget augusztus 10-ig kérjük átutalni, erről külön értesítést nem küldünk.

Amennyiben a vírus helyzet nem teszi lehetővé a tábor megtartását, a részvételi díjat/előleget visszautaljuk.

Befizetés után lemondásra csak úgy van lehetőség, ha tudomásul veszi, hogy a 10 000 Ft-ot nem térítjük vissza.

 

Befizetés

Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet

Számlavezető bank: Takarék Bank

Számlaszám: 73200017-11202756

Megjegyzés rovatva kérjük feltüntetni a gyermek nevét és szekció megnevezését.

 

A táborra való jelentkezéssel elfogadja a Kapolcska Tábor Házirendjét, amely a http://kapolcska.hu/hazirend/ weboldalon megtalálható.